Szóközzel elválasztva több szóra is kereshet. Egy kulcsszó hossza minimum három karakter lehet.
HÍREKKLUBUNKRÓLTAGSÁGPROJEKTEKGALÉRIAKAPCSOLAT
DiákcsereDélvidéki kapcsolatokEgyüttműködési megállapodás a Bibó István GimnáziummalInteract Club alapítási ünnepségeInteract gyalogtúraKaló Imre borász előadásaLátogatás a kikindai Rotary ClubnálLátogatás a kronachi testvérklubnálRotary BográcsozásRotary Bográcsozás 2012Rotary Bográcsozás 2012.Rotary BálRotary KarácsonyÉlelmiszersegély-osztás rászorulóknak

Ki gyorsan ad, kétszer ad

21
10
2013

A Rotary Club Kiskunhalas 4 fős küldöttsége személyesen adta át a klubtagok együttes pénzadományát Devecser polgármesterének. Az egész ország, majd - túlzás nélkül mondhatjuk -, a világ lakossága megdöbbenve értesült a 2010. október 4-én, délben történt katasztrófáról, melyben átszakadt az ajkai timföldgyár vörösiszap-tározójának a gátja, és elöntötte Kolontárt és Devecsert. A szerencsétlenség ezideig 10 halálos áldozatot követelt és 200-nál is több életveszélyesen megrongálódott házat kell lebontani.

Minden segélyszervezet adománygyűjtésbe fogott, ám a tragédia fedél nélkül maradt és kiszolgáltatott áldozatainak szenvedésén csak a gyors, közvetlen segítségnyújtás tud leginkább enyhíteni.

A következőkben Bordás Zoltán titkárunk körlevele olvasható:

Kedves Rotarys Barátaink!

Mély nyomokat hagyott a kiskunhalasi klub tagságában is az a közelmúltban történt esemény, amely kapcsán több klub láthatóan megmozdult .A katasztrófa után közvetlenül tárgyalta klubunk az ügyet és azonnal döntöttünk, nagyjából fél óra leforgása alatt az összes klubtag külön támogatásával 500.000,- Ft-ot raktunk egybe erre acélra. Tájékozódtunk a térségben történtekről, megtudtuk, hogy Devecserben közvetlenül 240 lakóingatlan károsodott, melyek közül sok helyreállíthatatlanul. Az ingatlanokon kívül egyenlőre felbecsülhetetlen kár érte az embereket ingóságaik tekintetében is és ami a legfontosabb, hogy lelkileg omlottak össze. Tornai Tamás (személyes régi ismerős, devecseri vállalkozó, munkaadó, helyi támogató) segédletével felvettük a kapcsolatot Devecser Polgármesterével Toldi Tamással. Október 20-i nappal a kiskunhalasi Rotary klub Harkai István elnök Úr vezetésével a helyszínen adja át a károsultaknak ezt az összeget. Mi magunk mindenféleképp fontosnak tartottuk, hogy ezen kapcsolat személyesen történjék meg - természetesen előre egyeztetett módon - hiszen a Rotarynak nem csak anyagi támaszt kell nyújtani ezekben az esetekben, hanem lelki összetartozásunkat is ki kell mutatni. Ismerjük a mondást: A Világ összes nyomorúságát nem vehetjük a nyakunkba. A jó szó és a lelki támasz erőt ad az anyagi segítség mellett.

Támogatjuk a gondolatot, hogy minél szélesebb körbe jöjjön létre ez az összefogás is.

Ezúton kérnélek Benneteket, hogy minél több helyre próbáljátok eljuttatni ezen levelünket.

Barátsággal,

Bordás Zoltán
klubtitkár
RC Kiskunhalas

Hol vagyok? | Hírek