Szóközzel elválasztva több szóra is kereshet. Egy kulcsszó hossza minimum három karakter lehet.
HÍREKKLUBUNKRÓLTAGSÁGPROJEKTEKGALÉRIAKAPCSOLAT
DiákcsereDélvidéki kapcsolatokEgyüttműködési megállapodás a Bibó István GimnáziummalInteract Club alapítási ünnepségeInteract gyalogtúraKaló Imre borász előadásaLátogatás a kikindai Rotary ClubnálLátogatás a kronachi testvérklubnálRotary BográcsozásRotary Bográcsozás 2012Rotary Bográcsozás 2012.Rotary BálRotary KarácsonyÉlelmiszersegély-osztás rászorulóknak

Szerződést kötött egymással a Bibó István Gimnázium és a Rotary Club Kiskunhalas

21
10
2013

2011. május 13-án délelőtt 10 órakor ünnepélyes keretek közt írták alá a Bibó István Gimnázium és a Rotary Club Kiskunhalas képviselői a Rotary cserediák együttműködési szerződést.

A Rotary mozgalom jótékonysági célkitűzései mellett igen nagy hangsúlyt fektet a fiatalság, az új generáció ismereteinek és tapasztalatainak bővítésére. Ennek kiemelkedő példája az évtizedes múltra visszatekintő Ifjúsági Cserediák program, melynek keretein belül hosszú (egy tanév), rövid (két hónap) és nyári rövid tábor (kettő hét) - idegen nyelvű -, külföldi utakra küld a klub 15 és 18 év közötti (speciális esetben 25 év alatti) fiatalokat. Az utazás célja a fogadó országra jellemző nyelv ismeretének mélyítése és a tapasztalatszerzés, eredménye pedig a biztosabb kommunikációs képesség, szélesebb, gazdagabb látókör és nem utolsó sorban életre szóló kapcsolat a vendégül látókkal, új barátokkal.

A Rotary Club Kiskunhalas hosszú és alapos felkészülést követően az idei évtől kezdődően lehetőséget biztosít a helyi tanintézményekbe járó diákoknak, hogy Ők is élhessenek ezen lehetőségekkel. Ennek eddigi legfontosabb állomása e szerződés megkötése, melyben vállalja a Rotary Club Kiskunhalas, hogy a Bibó István Gimnázium kiválasztott, szükséges ismeretekkel és szándékkal rendelkező tanulóit felkészítheti és kiutaztathatja a aktuálisan elérhető és ezek közül általuk választott országba.

A cserediák program ugyanakkor kétoldalú, hiszen fiataljaink kint töltött útja után a fogadó országból városunkba érkezik egy-egy vendég tanuló, ki az itt töltött ideje alatt megismerkedik városunk lakosaival, rajtunk keresztül, segítségünkkel pedig Magyarország tájaival, kultúrájával, életével.

Valljuk, hogy e felelősségteljes és hálás feladat hidakat épít országok és nemzetek közt, ezért pedig érdemes tennünk, még akkor is, ha nem mi kelünk át rajta, hanem gyermekeink. 

Kép, szöveg: Kakas Szabolcs

További információk a cserediák programról: Rotary Hungary

Hol vagyok? | Hírek